Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨
(0)

Sparris på polenta med ramslökspesto Automatisch übersetzt

Medel 7 juni 2024
Tillagningstid
1 Std.

Våren på din tallrik.

120 g polenta
200 ml Vatten
300 ml Växtdryck
0 efter behov Parmesan, färskt riven
2 skvätt Olivolja
400 g grön sparris
120 g Ärtor
4 msk Pesto av ramslök och vitlök
50 g Pinjenötter
40 g Vild vitlök
50 g Parmesan
50 g Solrosfrön, rostade tills de är gyllenbruna)
150 ml Olivolja
  • Steg 1/6

    För att göra peston, mixa 40 g ramslök, 50 g parmesan, rostade solrosfrön och olivolja i en mixer och ställ åt sidan.

  • Steg 2/6

    Rosta pinjenötterna i en stekpanna utan olja tills de är gyllenbruna och ställ åt sidan.

  • Steg 3/6

    Skär bort de vedartade ändarna på sparrisen och skär sparrisen i bitar. Stek i en stekpanna. Tillsätt slutligen ärtorna och stek en kort stund.

  • Steg 4/6

    Stäng av värmen och rör ner peston i grönsakerna.

  • Steg 5/6

    Värm 200 ml vatten och ca 300 ml växtbaserad dryck i en kastrull och rör ner polentan med en visp. Tillsätt mer vegetabilisk dryck om det behövs. Låt sjuda på låg värme i 5-10 minuter under omrörning. Rör i parmesan och lite olivolja efter smak och låt sedan dra i 5 minuter.

  • Steg 6/6

    Lägg upp polentan på tallrikar och toppa med grönsakerna. Garnera med extra pesto och pinjenötter.

Vad andra har sagt om Sparris på polenta med ramslökspesto

0/5

0 Omdömmen


Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande