Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨
(0)

Bröd med vild vitlök Automatisch übersetzt

Medel 8 januari 2024
Vorbereitungszeit:
10 Min.
Tillagningstid
30 Min.
Gräddning / tillagningstid:
2 Std.

Om ramslökssäsongen redan är över eller om du redan har ätit upp all ramslök kan du tillsätta spenat, persilja eller andra örter och lite vitlök i smöret efter önskemål.

1 paket Torrjäst
170 ml ljummet vatten
1 msk Socker
500 g Vetemjöl
100 g Naturjoghurt(-alternativ)
50 ml Olivolja
1 tsk Salt
250 g veganskt smör, mjukt
100 g Vild vitlök, bottenstjälkarna borttagna
1 Näve Vild vitlök för strössel, finhackad
1 tsk Salt
1 tsk Citronskal
1 Vitlöksklyfta
250 g vegansk bredbar ost
1 Bakform (ca 25x11 cm)
  • Steg 1/7

    Häll mjölet i en stor bunke och gör en grop i mitten. Häll i torrjäst, ljummet vatten och socker och strö över lite mjöl. Täck över och låt stå i 15 minuter så att jästen aktiveras.

  • Steg 2/7

    Tillsätt salt, yoghurt och olivolja och knåda allt till en smidig deg (antingen med degkrokarna eller för hand, om för hand, då i ca 5-10 minuter). Täck över degen igen och låt den jäsa på en varm plats i ca 1 timme tills den har fördubblats i storlek.

  • Steg 3/7

    Tvätta ramslöken och klappa den torr.

  • Steg 4/7

    Mixa 100 g ramslök med veganskt smör, salt, citronskal och valfri vitlök till ett krämigt smör.

  • Steg 5/7

    Förvärm ugnen till 160 grader varmluft.

  • Steg 6/7

    När degen är klar, knåda igen kort och kavla ut till en fyrkant (ca 40x40 cm). Bred på ramslökssmöret och strö över hackad ramslök och vegansk ost. Skär sedan ytan i små fyrkanter (ca 7x7 cm) och lägg några fyrkanter på varandra. Placera dessa stående i en brödform.

  • Steg 7/7

    Ställ in formen i ugnen och grädda i 45 minuter. Täck med en bit aluminiumfolie efter 30 minuter för att förhindra att brödet blir för mörkt.

Vad andra har sagt om Bröd med vild vitlök

0/5

0 Omdömmen


Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande