![](https://koro.imgix.net/media/78/d6/11/1704719429/Barlauch%20Zupfbrot.jpg?w=3000&auto=format,compress&fit=max&cs=srgb)
Om ramslökssäsongen redan är över eller om du redan har ätit upp all ramslök kan du tillsätta spenat, persilja eller andra örter och lite vitlök i smöret efter önskemål.
-
Steg 1/7
Häll mjölet i en stor bunke och gör en grop i mitten. Häll i torrjäst, ljummet vatten och socker och strö över lite mjöl. Täck över och låt stå i 15 minuter så att jästen aktiveras.
-
Steg 2/7
Tillsätt salt, yoghurt och olivolja och knåda allt till en smidig deg (antingen med degkrokarna eller för hand, om för hand, då i ca 5-10 minuter). Täck över degen igen och låt den jäsa på en varm plats i ca 1 timme tills den har fördubblats i storlek.
-
Steg 3/7
Tvätta ramslöken och klappa den torr.
-
Steg 4/7
Mixa 100 g ramslök med veganskt smör, salt, citronskal och valfri vitlök till ett krämigt smör.
-
Steg 5/7
Förvärm ugnen till 160 grader varmluft.
-
Steg 6/7
När degen är klar, knåda igen kort och kavla ut till en fyrkant (ca 40x40 cm). Bred på ramslökssmöret och strö över hackad ramslök och vegansk ost. Skär sedan ytan i små fyrkanter (ca 7x7 cm) och lägg några fyrkanter på varandra. Placera dessa stående i en brödform.
-
Steg 7/7
Ställ in formen i ugnen och grädda i 45 minuter. Täck med en bit aluminiumfolie efter 30 minuter för att förhindra att brödet blir för mörkt.
Vad andra har sagt om Bröd med vild vitlök